Recenze

Železná víla (2): ŽELEZNÁ DCERA - Julie Kagawa / (RC REVIEW)

5. ledna 2013 v 22:18 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Julie Kagawa
> Název CZ: Železná dcera / The Iron Daughter
> Série: ŽELEZNÁ VÍLA
> Díl v sérii: druhý
> Počet stran: 360
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: listopad 2012
> Nakladatelství: Knižní klub

eghan Chaseová už má jedno dobrodružství částečně za sebou. Ash, zimní princ, jí pomohl zachránit bratra a ona s ním na oplátku musí odejít do zimního dvora královny Mab. Meghan k Ashovi chová jisté city, ale není si jistá, zda je chová i on k ní nebo si s ní zimní princ jen hraje. Po příchodu na zimní dvůr se totiž Ash někam vytratil a Maghan tak zůstává sama na nepřátelském území napospas zimní královně.

Jak si Meghan povede sama mezi tolika zimními férii?
Předstíral Ash své city k Maghan přesně dle nařízení své královny?

Železná víla (1): ŽELEZNÝ KRÁL - Julie Kagawa

1. ledna 2013 v 20:49 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Julie Kagawa
> Název CZ: Železný král / The Iron King
> Série: ŽELEZNÁ VÍLA
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 368
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: duben 2012
> Nakladatelství: Knižní klub

eghan Chaseová je přesvědčená o tom, že je naprosto obyčejná. Víc už se však zmýlit nemohla. Každým dnem se blíží její šestnácté narozeniny a jí se s každým dnem mění život a stává se divnějším. Když pak s Robbieho pomocí odhalí, že jejího čtyřletého bratra Ethana unesly bytosti, které by ani neměly existovat. Neváhá a vydává se ho hledat do země kouzel, kde na ni číhají všelijaké nástrahy. Aby je překonala, musí se spojit s tajemným a krásným Ashem.

Najde Meghan svého bratra? Kdo je vlastně Meghan ve skutečnosti?

Řád temnot (1): KACÍŘ A ČARODĚJKA - Philippa Gregory / (RC REVIEW)

29. prosince 2012 v 21:10 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Philippa Gragory
> Název CZ: Kacíř a čarodějka / Changeling
> Série: ŘÁD TEMNOT
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 272
> Vazba: vázaná, lesklá
> Vydáno v CZ: listopad 2012
> Nakladatelství: Fortuna Libri

ozdní středověk, mnozí lidé se bojí konce časů. V Evropě se mnohem častěji objevují podivné jevy a prý se může stát cokoliv. Rok 1453, v Itálii byl vybrán hoch jménem Luca Vero, aby tyto jevy vyšetřoval a pomáhal Řádu. V době, ve které žil, se stávaly prapodivné věci a lidé byli pověrčiví. Jeho smůlou však je, že to on je bude muset vyšetřit a rozhodnout, zda se někdo provinil.

Co když je ale věc tak zamotaná, že si ani Luca neví rady?
Co když Lucovi do cesty vstoupí dvě ženy?

Alfa a Omega (2): LOVIŠTĚ - Patricia Briggs

18. prosince 2012 v 19:35 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Patricia Briggs
> Název CZ: Loviště / Hunting Ground
> Série: ALFA A OMEGA
> Díl v sérii: druhý
> Počet stran: 256
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: FANTOM Print

nna Cornicková je družka Charlese - syna a vymahače maroka vlkodlaků severní Ameriky. Bran se rozhodne vystoupit s některými vlkodlaky na veřejnost. Nastal čas, kdy se má setkat s evropskými alfy, aby jim své rozhodnutí objasnil a vyjednal s nimi některé ústupky. Z Charlesova popudu Bran na setkání neodjede a místo něj jede Anna s Charlesem. Od začátku je jasné, že schůze alfů nebude jednoduchá, natož, když je nejsilnější evropský alfa proti nim. A k všemožným problémům se připojí i skupina upírů, kteří napadnou Annu a její nové přátele. Záleží jen na Anně a Charlesovi jak si se situací poradí. Buď to ji zvládnou, nebo mohou přijít i jeden o druhého.

Jaké další komplikace se Anně a Charlesovi připletou do cesty.?
A jak se bude jejich vztah vyvíjet s ohledem na Anninu minulost.?

Temné vize (3): VÁŠEŇ - L. J. Smith / (RC REVIEW)

16. prosince 2012 v 13:47 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: L. J. Smith
> Název CZ: Vášeň / The Passion
> Série: TEMNÉ VIZE
> Díl v sérii: třetí
> Počet stran: 256
> Vazba: měkká, paperback
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: FRAGMENT
> Mé hodnocení knihy: 3,5/5 hvězd

okračování série Temné vize plynně navazuje na předchozí díl. Po tom, co Kaitlyn a její přátelé dostali úlomek krystalu od Bratrstva, se snaží s jeho pomocí zničit zlý krystal, který vlastní pan Zetes. Pod nohy se jim ale plete Gabriel, který se přidal na stranu pana Zatese. Kaitlyn se rozhodne přidat ke Gabrielovi a najít tak krystal pana Zatese a zničit ho. Ovšem nic není tak lehké, jak se zdá a Gabriel není hloupý. Přihodí se spousta důležitých věcí, které pěkně zamíchají s emocemi všech hlavních hrdinů.

Co se stane s Gabrielem? Budou ho muset zabít, protože je jejich nepřítel?
Podaří se Kaitlyn zničit krystal?

ORIGINÁLNÍ UPÍŘÍ DENÍKY - Hrabě Dracula / (RC REVIEW)

1. prosince 2012 v 21:44 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Hrabě Dracula
> Název CZ: Originální upíří deníky / The original vampire diaries
> Série: ---
> Díl v sérii: ---
> Počet stran: 165
> Vazba: vázaná
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: Mladá Fronta
> Mé hodnocení knihy: 2/5 hvězd

dyž můžete žít navěky, tak proč si nevézt deník? Hrabě Vlad Dracula už má plné tesáky toho, jak se světem šíří jako lavina díla podřadných smrtelníků, kteří jen vydělávají na jeho pověsti. Rozhodne se proto vydat deník, který obsahuje mnoho popisků z jeho života. Vítají vás Originální upíří deníky Hraběte Draculi.

Nakolik vám obávaný Hrabě Dracula dovolí nahlédnout do jeho soukromí? Co se dozvíte?

Čarodějka a čaroděj (1): ČARODĚJKA A ČARODĚJ - James Patterson a Gabrielle Charbonnetová

28. listopadu 2012 v 23:12 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: James Patterson a Gabrielle Charbonnetová
> Název CZ: Čarodějka a čaroděj / Witch and Wizard
> Série: ČARODĚJKA A ČARODĚJ
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 216
> Vazba: vázaná
> Vydáno v CZ: srpen 2012
> Nakladatelství: ALBATROS
> Mé hodnocení knihy: 3,5/5 hvězd

Recenzi naleznete na fantasya.cz. Jedná se o malinko jinou recenzi, než jste ode mně zvyklí, ale snad se vám bude líbit i tato.

RECENZE - ČARODĚJKA A ČATODĚJ

Okřídlená duše (1): OKŘÍDLENÁ DUŠE - Amanda Stevensová / (RC REVIEW)

22. listopadu 2012 v 15:41 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Amanda Stevensová
> Název CZ: Okřídlená duše / The Restorer
> Série: OKŘÍDLENÁ DUŠE
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 368
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: listopad 2012
> Nakladatelství: Knižní Klub
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

ivot Amelie Grayové nebyl nikdy příliš rušný. Už od dětství, které trávila převážně na hřbitově s otcem, který tam pracoval, byla tak říkajíc izolovaná od světa a od ostatních dětí. Ještě více se však izolovala dne, kdy začala vídat duchy. Jedinou útěchou pro ni bylo, že nebyla sama. Stejnou zvláštní schopností disponoval i Ameliin otec, kterého vždy oslovovala "papá". Papá ji už v dětství, od dob, kdy poprvé zahlédla ducha, nabádal k obezřetnosti a dodržování pravidel, jež jí vštípil do hlavy. Žádná pravidla však nezůstanou neporušena věčně. Jednou, dříve či později, dostane každý chuť na zakázané ovoce, stejně tak i Amelia.

Jak vám asi je, když vás od živých izolují mrtví? K čemu se to Amélie nachomýtla?

Kate Daniels (4): MAGIE KRVE - Ilona Andrews

17. listopadu 2012 v 14:00 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Ilona Andrews
> Název CZ: Magie krve / Magic Bleeds
> Série: KATE DANIELS
> Díl v sérii: čtvrtý
> Počet stran: 272
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: Fantom Print
> Mé hodnocení knihy: 4,5/5 hvězd

Stará známá Kate řeší paranormální problémy, do kterých se nikdo jiný nechce pouštět. Což jsou zejména problémy spojené se smečkou kožoměnců v Atlantě. Když Kate zavolají k případu rvačky v baru, zdá se to jako snadná práce, ale opak je pravdou. Bar Ocelový oř stojí na hranicích mezi územím smečky a nekromantů. Nový případ však zahrnuje někoho nového. Někoho, kdo je prastarý a navíc bojoval po boku jejího otce. Kate tak má na krku nejen odhalení, rodinu, která ji chce zabít, ale všechno jí ještě komplikuje Curran, pán šelem alias Jeho Chlupatost.

Jak se Kate popere s city, které k Curranovi cítí? Kdo je záhadný nový hráč?
Bude mít Kate vůbec možnost si to s Curranem vyřídit nebo je prastará obluda vyřídí dřív?

BEZCHYBNÁ - Lara Chapmanová

10. listopadu 2012 v 8:53 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Lara Chapmanová
> Název CZ: Bezchybná / Flawless
> Série: - - - -
> Díl v sérii: - - - -
> Počet stran: 200
> Vazba: vázaná
> Vydáno v CZ: srpen 2011
> Nakladatelství: CooBoo
> Mé hodnocení knihy: 3/5 hvězd

niha Bezchybná vypráví o dvou nejlepších, a na první pohled nerozlučných, kamarádkách, které čeká poslední ročník střední školy. O krásce Kristen a Sarah, která je tak trochu knihomol. Obě by pro sebe udělali cokoli, takže když na školu přijde nový žák, Rock, kterému rázem patří obě srdce kamarádek, není divu, že Sarah couvne. Kristen se totiž vysloví jako první, tak Sarah jen tiše přihlíží. Ale co teprve, když ji Kristen požádá, aby jí pomohla v honbě za Rockovým srdcem? To už Sarah přímo trpí. A aby dokázala, že je dobrá kamarádka, tak Kristen vyhoví a pomůže jí. Píše za ni zamilované emaily Rockovi a, i když ji to uvnitř sžírá, nedává navenek nic znát.

Jak se celá toto situace vyvine? Získá Kristen Rocka? A co Sarah?

Percy Jackson (3): PROKLETÍ TITÁNŮ - Rick Riordan / (RC REVIEW)

4. listopadu 2012 v 18:24 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Rick Riordan
> Název CZ: Prokletí Titánů / The Titan's Curse
> Série: PERCY JACKSON
> Kniha v sérii: třetí
> Počet stran: 336
> Vazba: pevná, vázaná s přebalem
> Vydáno v ČR: září 2010
> Nakladatelství: Fragment
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

ick Riordan přichází s dalším dílem z úspěšné série Percyho Jacksona. Tentokrát nese název Prokletí Titánů. Náš mladý hrdina Percy se vydává tajně na výpravu za záchranou bohyně lovu, která se vydala po stopě nějaké nebezpečné příšery. Ale Percy to nebude mít tak snadné, ztratí se totiž více lidí, a někteří budou umírat. A aby toho nebylo málo, tak se Percymu pořád plete pod nohy proroctví Orákula, kvůli kterému se může vše změnit.

Kdo půjde na výpravu s Percym.? Kdo zemře.?
A kdo na sebe nakonec vezme tíhu Orákulova proroctví?

Hororland (1): PROCITNUTÍ - Petr Kopl / (RC REVIEW)

3. listopadu 2012 v 13:45 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Petr Kopl
> Název CZ: Procitnutí
> Série: HORORLAND
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 128
> Vazba: měkká
> Vydáno v CZ: srpen 2012
> Nakladatelství: FRAGMENT
> Mé hodnocení knihy: 3/5 hvězd

Alfa a Omega (1): ŠTVANICE - Patricia Briggs

26. října 2012 v 16:49 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Patricia Briggs
> Název CZ: Štvanice / Cry Wolf
> Série: ALFA A OMEGA
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 304
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: březen 2012
> Nakladatelství: FANTOM Print
> Mé hodnocení knihy: 4,5/5 hvězd

niha vypráví o Charlesovi, který je vlkodlak a syn Brana, maroka. Charles je už sto padesát let otcovým popravčím a zároveň se stará o obchodní věci smečky. Když ho otec vyšle do Chicaga, aby zjistil, co se v místní smečce děje, vyřešil to, a také aby ochránil Annu, vlčici, která sebrala odvahu a marokovi zavolala. Stane se spousta věcí, které Charlesovi změní život. Například Anna, vlkodlačice, kterou před třemi lety z obyčejného člověka proměnili proti její vůli v netvora, ve vlkodlaka. Celé ty tři roky ji týrali a nutili chovat se jako submisivní vlčice, sklánět hlavu před dominantními vlky a na nic se neptat. Nyní jí ale do života vstoupil Charles, velmi dominantní vlkodlak a syn maroka. Je na ni milý, ale Anna po těch letech nechce, nemůže, věřit dominantnímu vlkodlakovi. Když Charles Anně řekne, že není jen obyčejná submisivní vlčice, ale cenná omega, je to pro ni šok, který jen těžko přijímá. Ovšem mnohem větším překvapením pro ni je, když jí Charles tvrdí, že si ji jeho vlk vybral za družku. Když se později Charles společně s Annou vydává po stopě vlkodlaka, ještě netuší, jak přínosná bude Annina přítomnost jako omegy. Stojí totiž proti velmi mocnému a zlému protivníkovi.

Kdo je doopravdy ten, koho hledají.? Jak se vyvine vztah Anny k Charlesovi?

Temné vize (2): POSEDLOST - L. J. Smith / (RC REVIEW)

24. října 2012 v 17:20 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: L. J. Smith
> Název CZ: Posedlost / The Possessed
> Série: TEMNÉ VIZE
> Díl v sérii: druhý
> Počet stran: 248
> Vazba: měkká, paperback
> Vydáno v CZ: duben 2012
> Nakladatelství: FRAGMENT
> Mé hodnocení knihy: 2,5/5 hvězd

minulém díle této série se naši hlavní hrdinové dozvěděli, že se z nich výzkumný tým chystal udělat psychické zbraně. Nyní utíkají před panem Zetesem, který výzkum vedl. Při útěku se upínají k jediné naději, a to najít dům ze svých snů. Bílý dům, který vykukuje mezi stromy. Ale to ovšem není jediné, co musí řešit. Při jejich pátrání se vztahy mezi hlavními hrdiny mění. A Gabriel se chová divněji než obvykle. Změnil se a jediný koho k sobě alespoň trochu pustí je Kaitlyn, která využije příležitosti a pokusí se mu pomoci se všemi jeho problémy. A aby toho nebylo málo, tak se je někdo pokouší zabít. Někdo, kdo vládne podobnými schopnostmi jako oni, ale s mnohem větší silou.

Jaké tajemství Gabriel skrývá.? Kdo se je pokouší zabít.?
A budou mít vůbec možnost najít onen záhadný bílý dům.?

Percy Jackson (2): MOŘE NESTVŮR - Rick Riordan / (RC REVIEW)

21. října 2012 v 11:39 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Rick Riordan
> Název CZ: Moře nestvůr / The sea of monsters
> Série: PERCY JACKSON
> Kniha v sérii: druhá
> Počet stran: 304
> Vazba: pevná, vázaná s přebalem
> Vydáno v ČR: únor 2010
> Nakladatelství: Fragment
> Mé hodnocení knihy: 3/5 hvězd

alší díl ze série o Percy Jacksonovi. Percy už se poučil, že řecké báje nejsou jen povídačky a že nestvůry, které v nich figurují, se ho jednou určitě pokusí zabít. Dříve či později. Tentokrát ale nebude mít problémy jenom Percy, ale i celý Tábor Polokrevných. Percy prožije neobvykle klidný rok na akademii Meriwether, tedy až do posledního dne školy, kdy se parta kluků změní v lidožravé obry a pokusí se sežrat celou třídu včetně Percyho.
Ale jak jsem řekla, problémy nemá jen on, ale i Grover ze kterého bude brzy nevěsta a také přímo Tábor Polokrevných, kterému hrozí zničení. Někdo z Tábora Polokrevných se tedy musí vydat na výpravu, na jejímž výsledku závisí životy všech táborníků.

Kdo se vydá na výpravu.? Bude výprava úspěšná a zachrání se Tábor Polokrevných.?

HOT BOYS - M. T. Majar / (RC REVIEW)

18. října 2012 v 11:52 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: M. T. Majar
> Název CZ: Hot Boys
> Série: HOT BOYS
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 288
> Vazba: vázaná
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: FANTOM Print
> Mé hodnocení knihy: 4,5/5 hvězd

niha vypráví o Chrisovi, který si jako vedlejšák přivydělává jako striptér v nočním klubu Red Wolf. Chris nedávno oslavil třicítku a pomalu zjišťuje, že by chtěl od života něco víc, než být striptér. Jeho život je jeden velký stereotip. Práce, domů a do klubu. V klubu se jako obvykle po vystoupení zamíří ke stolu, věnovat návštěvnicím, jež chtivě hltají každý jeho pohyb. U stolu obvyklých zákaznic se ale objeví nová tvář. Tara, fotografka pro místní týdeník, která zatvrzele odolává Chrisovu šarmu a charisma. Je uzavřená a nenechá se zlákat hezkým zevnějškem, a že toho viděla z Chrise docela dost. Chrise její odmítavost dráždí, ale zároveň cítí, že ho k ní něco táhne. Ovšem Tara se snaží vyhýbat jakémukoli kontaktu natož sblížení. Ona už si o hezkých chlapech obrázek prostě udělala.

Co se skrývá v Tařině minulosti.? Podaří se Chrisovi, alespoň malinko Taře přiblížit.?

Temné vize (1): ODHALENÍ - L. J. Smith / (RC REVIEW)

13. října 2012 v 23:08 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: L. J. Smith
> Název CZ: Odhalení / The Stranger Power
> Série: TEMNÉ VIZE
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 272
> Vazba: měkká, paperback
> Vydáno v CZ: říjen 2011
> Nakladatelství: FRAGMENT
> Mé hodnocení knihy: 3/5 hvězd

aitlyn žije poněkud osamocený život. Když byla malá, umřela jí matka a tak zůstala s otcem sama. Od poněkud nešťastné chvíle, kdy malá Kaitlyn nakreslila "budoucnost" a kdy se o tom její otec zmínil před sousedy, na ní všichni divně koukají. Tedy pokud vůbec na Kait koukají. Lidé se jí straní, prý jsou její nezvyklé oči děsivé. Oči čarodějky...
Jednoho dne její školu navštíví Joyce a nabídne jí nový život. Pozve ji do institutu, kde se naučí ovládat své schopnosti. Kaitlyn váhá, ale jen do doby, kdy jí dojde, že i když dokáže nakreslit budoucnost, tak ji nedokáže změnit. Takže se Kait rozhodne odjet s Joyce.

Koho v institutu potká.? A dokáže přece jen rozvíjet své schopnosti.?

NOČNÍ ZÁŘE - Tanja Heitmann / (RC REVIEW)

11. října 2012 v 17:16 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Tanja Heitmann
> Název CZ: Noční záře / Nacht glanz
> Série: ---
> Díl v sérii: ---
> Počet stran: 320
> Vazba: vázaná s přebalem
> Vydáno v CZ: březen 2012
> Nakladatelství: DEUS
> Mé hodnocení knihy: 2/5 hvězd

lavní hrdina knihy se jmenuje Adam. Když se probouzí v zapadlé uličce, nepamatuje si nic z minulosti. Nic z toho, co bylo předtím, než do něj vstoupil démon. Žije s démonem v sobě a využívá nesmrtelnost a lovecké instinkty výměnou za krvavé oběti pro démona. Má celou věčnost. Snaží se sžít s démonem, kterého by rád zapudil, i přesto že má díky němu jisté dary a k tomu svoji krásnou tvář. V šedesátých letech minulého století ho Rischka povolá do Los Angeles, aby vypátral s půvabnou pomocnicí, zrádce z jejich řad. Někoho, kdo provozuje obětní rituály, jež nejsou povoleny a ohrožují utajení démonů mezi námi. Problémem však je, že to není hlavní důvod, proč jej Rischka povolala, toto byla jen záminka.

Co je opravdovým Adamovým úkolem.? A kdo je ona, půvabná pomocnice.?

Dračí dívka (1): DRAKIE - Sophie Jordanová

6. října 2012 v 13:43 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Sophie Jordanová
> Název CZ: Drakie / Firelight
> Série: DRAČÍ DÍVKA
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 296
> Vazba: vázaná s laminátovým potahem
> Vydáno v CZ: srpen 2012
> Nakladatelství: CooBoo
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

šechno to začalo tím, když se Jacinda proměnila v drakii a při soupeření s drakijským princem vyhrála a dokonce chrlila oheň. Po mnoha generacích se v jejich kmeni objevila drakie dštící oheň a starší kmene se jí nechtěli za žádnou cenu vzdát. Začali Jacindě řídit život. A to horší teprve přišlo, když porušila nejposvátnější zásadu kmene a létala ve dne. Toho dne se ocitl její život na vlásku, ale díky neznámému cizinci přežila. Kmen to však viděl jako ohrožení jejich nevzácnější cennosti a hodlal Jacindu za každou cenu udržet v kmeni, i kdyby tím měla ona sama trpět. Chtěli další jako ona, drakie, které by dštily oheň. Jacindina matka, ale není ochotná obětovat svoji šestnáctiletou dceru kmeni, a tak s ní i se svou druhou dcerou opustí kmen. Zakotví ve městě, uprostřed pouště a věřtě, že není snadné se lidem přizpůsobit a nic na tom nezmění ano fakt, že se drakie dokážou proměnit do lidské podoby.

Vrátí se Jacinda s rodinou ke kmeni.? Najdou je.?
Jak se bude drakii přežívat v poušti.?

Říše temnot (2): PROKLETÉ SESTRY - L.J.Smith / (RC REVIEW)

3. října 2012 v 9:57 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: L.J.Smith
> Název CZ: Prokleté sestry / Daughters of Darkness
> Série: ŘÍŠE TEMNOT
> Díl v sérii: druhý
> Počet stran: 248
> Vazba: brožovaná
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: Fragment
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

niha začíná tím, že k paní B. mají přijet její tři neteře. Paní B. vychvaluje před Mary-Linnette jak jsou děvčata krásná. A jak by nebyla, když jsou to dokonalé upírky, což Mary-Linnette samozřejmě neví.
Poštolka, Jeřabina a Nefrit však hned po příjezdu čeká nemilé překvapení. Jejich tetička Opal je mrtvá, zavražděná. Holky chtějí tetičku pomstít, a tak hledají vraha, přičemž se jim do cesty připletou Mark a Mary-Linnette. Vše se pak ještě zkomplikuje příjezdem jejich bratra Ashe, který přijel očistit čest rodiny a přivést děvčata zpět na ostrov Říše temna, kde ještě nedávno žily. A aby toho nebylo málo, tak se Nefrit zamiluje do Marka a Ash do Mary-Linnette. Tato upíří rodinka tedy poruší hned dva nejdůležitější zákony Říše temna. Zamilují se do člověka a prozradí jim, že Říše temna existuje. Za to je čeká smrt, jestli na to někdo přijde.

Zjistí společně, kdo zabil tetičku Opal.? A co jejich spřízněné duše.?
Kdo přijede, aby se ujistil, že je vše v pořádku.?

Říše temnot (1): TAJEMSTVÍ UPÍRŮ - L.J.Smith / (RC REVIEW)

1. října 2012 v 21:28 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: L.J.Smith
> Název CZ: Tajemství upírů / Secret Vampire
> Série: ŘÍŠE TEMNOT
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 240
> Vazba: brožovaná
> Vydáno v CZ: říjen 2012
> Nakladatelství: Fragment
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

ž před mnoha lety Poppy zachránila Jamese před partou starších kluků, kteří ho šikanovali. Ale dodnes jsou nejlepší přátelé. Co na tom, že Poppy je do Jamese zakoukaná, když on se k ní chová odtažitě. Ale vše se změní, když šestnáctileté Poppy diagnostikují rakovinu slinivky. Mladé Poppy zbývá už jen pád týdnů života a nikdo s tím nemůže nic udělat. Nebo ano.? Co když je James ochoten porušit všechny zákony Říše temnot, zamilovat se do Poppy a ještě jí zachránit život.? Tím, že by zachránil ji, ale ohrožuje sám sebe. Trest za porušení pravidel je nemilosrdné a jednoznačné. Smrt.

Přijme Poppy Jamesovu nabídku nebo raději zemře.?
A co James.? Zabijí ho za porušení zákona.?

Krvavá romance (1): POLIBEK NESMRTELNOSTI - Alice Moon / (RC REVIEW)

1. října 2012 v 13:36 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Alice Moon
> Název CZ: Polibek nesmrtelnosti / Kuss der Unsterblichkeit
> Série: KRVAVÁ ROMANCE
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 272
> Vazba: brožovaná
> Vydáno v CZ: duben 2012
> Nakladatelství: Fragment
> Mé hodnocení knihy: 2/5 hvězd

ára se v posledním roce potýká s hodně nehezkými věcmi. Umřel jí otec, pak ta vražda v sousedství. Bylo toho tolik, že se raději s matkou odstěhovala z Chicaga. Už rok žije s matkou v městečku Rapids a chodí na místní střední školu. Teď je tu druhým rokem a kždý by si řekl, že teď přijde stereotip, ale opak je pravdou. Do městečka se přistěhuje tajemný Dustin, který jakoby Sáru nějak učaroval. Sára, která se po smrti otce uzavřela do sebe a má jen jednu dobrou přítelkyni May, se náhle Dustinovi otvírá a snaží se zjistit, jaké tajemství ukrývá on. Ovšem May se jí snaží Dustina zprotivit.

Proč.? Jakou společnou minulost ti dva mají.?

Cherub (1): NOVÁČEK - Robert Muchamore

23. září 2012 v 11:02 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Robert Muchamore
> Název CZ: Nováček / The Recruit
> Série: CHERUB
> Díl v sérii: první
> Počet stran: 304
> Vazba: Pevná s přebalem
> Vydáno v CZ: srpen 2007
> Nakladatelství: BB/art
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

oho by napadlo, že vláda najímá na špionáž děti.? Děti jsou přece malé nevinné stvoření, které nejsou moc chytré. Ale opak je pravdou, tajná vládní organizace vystupující pod názvem CHERUB takové děti cvičí. Z dětí se po výcviku stávají právoplatní agenti v utajení.
V téhle knize se děj točí kolem Jamese, kterému umřela maminka, otce nikdy nepoznal a čas od času je navštěvoval jeho nevlastní otec. James má sestru, která po smrti matky připadne svému otci, který ale Jamese nechce, a tak jde James do dětského domova. V dětském domově se zaplétá do problémů, prostě průšvih za průšvihem. Než ho objeví agenti CHERUB a nabídnou mu, aby se k nim přidal. A on přijme. V CHERUB ho čeká těžký výcvik.

Zvládne ho.? Bude to mít lehké.? Najde si kamarády.?

*DOPORUČUJI NEČÍST KLASICKÉ ANOTACE u této knihy,
PROTOŽE VÁM KNIHU V PODSTATĚ NASPOILERUJÍ.


Percy Jackson (1): ZLODĚJ BLESKU - Rick Riordan / (RC REVIEW)

18. září 2012 v 19:31 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Rick Riordan
> Název CZ: Zloděj blesku / The Lightning Thief
> Série: PERCY JACKSON
> Kniha v sérii: první
> Počet stran: 400
> Vazba: pevná, vázaná s přebalem
> Vydáno v ČR: září 2009
> Nakladatelství: Fragment
> Mé hodnocení knihy: 4/5 hvězd

niha začíná životem Percyho Jacksona, který je na další z mnoha internátních škol. Percymu je dvanáct, ale nenechte se zmást. I dvanáctiletý Percy je nucen urychleně chytit rozum do hrsti a poprat se, se vším, co mu osud a bohové nadělí. Nejen, že ho vyloučí ze školy (opět), ale z jeho protivné učitelky matematiky se vyklube ošklivá příšera a z jeho nejlepšího přítele satyr. A tak to pokračuje, Percy zjistí, že na celém světě se to hemží bytostmi ze starých řeckých bájí, které vždy za báje považoval. Ovšem teď nemá jinou možnost, než se srovnat s tím, že báje nejsou báje a jeho otec je bůh z Olympu. K tomu byl ukraden mistrovský blesk boha Dia a všichni jsou přesvědčeni, že jej odcizil právě Percy. Mezi bohy se pomalu schyluje k bitvě a jen Percy ji může odvrátit tím, že do slunovratu najde pravého zloděje a navrátí ukradený blesk. A tak se Percy se dvěma přáteli vydává na výpravu za nalezením blesku.

Najde Percy zloděje.? A kdo je onen zloděj.?
Kdo chce válku mezi bohy.?

Mayské proroctví (1): ZÁPAS O OSUD LIDSTVA - Christy Raedeke / (RC REVIEW)

9. září 2012 v 15:38 | Admin(ka) - Mizuru Kia
> Autor: Christy Raedeke
> Název CZ: Zápas o osud lidstva / The Daykeeper's Grimoire
> Série: MAYSKÉ PROROCTVÍ
> Kniha v sérii: první
> Počet stran: 320
> Vazba: brožovaná
> Vydáno v CZ: srpen 2012
> Nakladatelství: Fragment
> Moje hodnocení knihy: 4/5 hvězd

aity je šestnáctiletá dívka, které je vlastně obyčejná. Chodí do snobské školy mezi děti bohatých lidí. Její nejlepší kamarádkou je Justine. Obě dříve bydlely v San Francisku, ale pak Caitininému otci odkázal strýček skotský hrad na ostrově Huracan a všechno se změnilo. Od doby, kdy na hrad Caity s rodiči přijela, se kolem ní vynořují záhady. Jednou takovou záhadou je i zeď za jejím pokojem, kde jsou vyřezány jakési znaky. Caity musí znaky rozšifrovat a přijít na to, co ukrývají. Když se jí podaří zjistit, že jde o znaky, které zahrnují i mayské proroctví a samotnou Caity, tak přijde okamžik, kdy se ona sama musí rozhodnout.

Přijme svůj osud, nebo se k němu otočí zády.?
A pokud ano, zvládne to.?
 
 

Reklama